AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Tirani, na radnom delu samita Procesa Brdo Brioni na kojoj lideri zapadnog Balkana, Hrvatske, Slovenije i EU razgovaraju o jačanju saradnje u regionu i njegovom približavanju EU, istakao da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rešenja kosovskog problema.

Vučić je, u svom obraćanju na sastanku lidera Brdo-Brioni procesa u Tirani, istakao da se rešenje neće postići za ko zna koliko godina.

Foto: Tanjug

- To je loše po srpski i albanski narod, dva najveća naroda na Balkanu. Svi su nam govorili nemojte činiti ovo, nemojte ono, nemojte da menjate granice i slično, svako je gledao samo svoj interes, iako se radi o važnom pitanju za nas, a ne za bilo koga drugog - relao je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug

Vučić je ukazao da je dijalog Beograda i Prištine zastao, i da se nada da neće trajati "doveka" dok se ne bude moglo tražiti rešenje. Prema njegovim rečima, svakako će biti potrebno mnogo vremena da se nađe rešenje za srpsko-albanske odnose.

Foto: Tanjug

Na redovnom godišnjem samitu Procesa Brdo-Brioni u Tirani učestvuju čelnici Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedoni, Srbije i predstavnici kosovskih Albanaca, kao i Slovenije i Hrvatske.

Foto: Tanjug

Inače, predsednik Albanije Iljir Meta otvorio je u Tirani radni deo samita Procesa Brdo Brioni.

Foto: Tanjug

- Zadovoljstvo mi je i privilegija da poželim dobrodošlicu liderima Procesa Brdo-Brioni na Dan Evrope u Tirani - rekao je Meta otvarajući redovno godišnje zasedanje čelnika zemalja uključenih u inicijativu koju su 2013. zajednički pokrenule Hrvatska i Slovenija s idejom da se ubrza približavanje zapadnog Balkana EU.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Tirana

#samit

'